Gemeente plaatst nieuwe krimlinde

Morgen planten wethouder Marc Witteman en Inger Lansen van de Bomenbond een krimlinde op de Boisotkade nabij het Regionaal Archief.Zij planten deze boom ter compensatie van de krimlinde die op het binnenterrein van de Stadsgehoorzaal stond en moest wijken voor de bouw van de tweede zaal. Deze krimlinde was bijzonder waardevol, maar kon helaas niet verplant worden. Zodoende is hij op 14 maart gekapt. Bij de nieuwe krimlinde wordt ter nagedachtenis aan zijn gekapte soortgenoot een herdenkingsplaquette geplaatst met de tekst: “Op 4 april 2007 heeft de gemeente Leiden samen met de Bomenbond Rijnland deze krimlinde geplant ter herinnering aan de gekapte waardevolle krimlinde bij de Stadsgehoorzaal”.

De boom wordt morgen om 12.00 uur geplant.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×