Smaakpolitie bij Leidse sportverenigingen op bezoek

Een aantal Leidse sportverenigingen is het afgelopen weekend volledig onverwacht bezocht door een cameraploeg van SBS6. Rob Geus van “De Smaakpolitie” wilde de keukens van de diverse Leidse verenigingen aan een keuring onderwerpen. De Smaakpolitie bekijkt met een draaiende camera verschillende aspecten in de keuken zoals de manier van werken, de hygiëne en de administratie van de horecagelegenheden. DoCoS kwam helaas niet met een voldoende uit de keuring maar heeft wel genoeg tips meegekregen om een volgende keer wel door een keuring heen te komen. Nu nog kregen de mensen bij DoCoS het beroemde zinnetje ”Hier word ik niet vrolijk van” te horen.

FC Rijnland wenste niet aan de keuring mee te doen en zodoende weet uiteindelijk niemand of het wel verstandig is iets uit de keuken van FC Rijnland te bestellen.

De v.v. Leiden werd ook bezocht door Rob Geus en zijn conclusie na een grondige keuring was dat hier met een gerust hart een tosti, patatje of broodje bal besteld kan worden. De afzuigroosters waren goed schoon, het frituurvet was dik in orde, alle producten werden netjes gescheiden en gekoeld bewaard en de keuken was goed schoon. Op de linkerdeur bij de ingang van de kantine hangt nu de felbegeerde ”OK-sticker” van De Smaakpolitie.

De exacte datum van de uitzending van De Smaakpolitie is nog niet bekend. Wel bekend is dat de uitzending medio mei te zien is op SBS6.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×