VVD stelt vragen over wildplakken

Het VVD-raadslid Frederik Zevenbergen heeft het College van B & W schriftelijke vragen gesteld over ontsierende wildplakactiviteiten her en der in de stad. Onlangs wandelde een fractielid van de VVD met een digitale camera door de stad. Het tegendeel van de gestelde doelen in het plan voor een schone stad “Leiden ruimt op” lijken volgens de VVD eerder bereikt te worden. Op vele plaatsen hangen posters buiten de gemeentelijke aanplakborden. Ook van het snelle verwijderen komt niet veel terecht, sommige hangen er al sinds april 2006 en op andere plaatsen plakt men vrolijk verder op de vrijgekomen plek. Het viel de VVD bovendien op dat er nogal wat wild geplakt wordt door –of in opdracht van- niet-commerciële instanties waarmee een subsidierelatie bestaat (LVC) of waarmee een subsidierelatie zal worden aangegaan (EuroDusnie).

De VVD fractie wil het college daarom de volgende vragen stellen: 1.Hoe handhaaft u het wildplakken op dit moment? 2.Hoeveel handhavingsacties met betrekking tot wildplakken zijn er in 2006 en het eerste kwartaal van 2007 geweest? Betrof dit commerciële of non-commerciële plakkers of opdrachtgevers? 3.Wat waren daar de resultaten van de handhavingsacties? 4.Is het college tevreden met de huidige resultaten van de aanpak van het wildplakken? 5.Zo nee : gaat u de handhaving een hogere prioriteit of een andere invulling geven ? 6.Kunt u ons een overzicht geven van de totale kosten van het opruimen?

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×