Kunstenaar Ruud Krijnen aan het werk met de plafondschildering.

Bijzondere Paasprogramma's op TV West

TV West brengt tijdens de Paasdagen een aantal bijzondere programma‚Äôs waaronder de films ‘De Hemel van Schipluiden’ en ‘Ooievaars natuurlijk’. De documentaire ‘De Hemel van Schipluiden’ volgt Dirk en Tilly Post, de eigenaars van een oud kerkje genaamd de ‘Hodenpijl’, dat ruim dertig jaar als opslagloods is gebruikt en dat door de familie Post volledig gerestaureerd wordt om er uiteindelijk culturele activiteiten te kunnen organiseren. Zo lieten ze een nieuwe koepel op de toren plaatsen en herstelden de prachtige zuilen in de kerk. In dit bijzondere project wordt kunstenaar Ruud Krijnen gevolgd, die als onderdeel van de restauratie een nieuwe plafondschildering in Italiaanse stijl maakt.

De film ‘Ooievaars natuurlijk’ laat zien hoe de filmers de ooievaars op liefdespad volgden. Zij reisden mee met de jonge vogels, die zonder hun ouders de weg naar Afrika weten te vinden. Zo kan men meegenieten van duizenden ooievaars die, zeilend op de thermiek, zich gereed maken om over te steken naar Marokko.

Sinds enkele weken zijn op de website van Omroep West, westonline.nl, de belevenissen van een ooievaarsechtpaar in de Haagse wijk Marlot live te volgen. Vanwege het succes van deze webcam-beelden zendt tv West deze film uit.

‘De Hemel van Schipluiden’: zondag 8 april om 19:00, 20:00, 21:00 en 22:00 uur.

‘Ooievaars natuurlijk’: zondag 8 april om 19:30, 20:30, 21:30 en 22:30 uur .

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×