Wim Bronnenberg, foto: PR

Wim Bronnenberg Band speelt pittige Jazz in Burcht Sociëteit

Wim Bronnenberg is stiekem al jaren een van de beste gitaristen van Nederland”, aldus de Volkskrant. Bronnenberg en zijn band spelen Jazz vanuit de traditie, met hedendaagse invloeden, waarin harmonie en goed samenspel een belangrijke factor zijn. Over de cd ‘Connected’, die vorig jaar april ‘cd van de maand’ was op de Concertzender, meldde de Volkskrant: “Bronnenbergs spel, zijn warme, volle toon en het vermogen om ook in langere solo’s boeiend en beeldend te blijven, is maar een van de charmes van deze cd, naast de ook al sierlijke bijdragen van rietblazer John Ruocco en pianist Harmen Fraanje.

Jim Hall, de meest vooraanstaande jazzgitarist en een groot voorbeeld voor veel gitaristen zei over ‘Connected’ : ” I LOVE your new CD”. Bronnenberg deed zijn eerste internationale ervaring op in het Dick de Graaf Septet, waar hij het opmerkelijke Jimi Hendrix project ” The Burning of the midnight lamp” mee speelde.

Bezetting: Wim Bronnenberg gitaar-John Ruocco tenorsax en klarinet-Harmen Fraanje piano-Uli Glaszman contrabas en Hans van Oosterhout drums.

Donderdag 12 april, aanvang 21.30 uur. Meer info: www.deburchtleiden.nl

Burgsteeg 14, 2312 JS Leiden

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×