Daan Bekooy, projectleider van de renovatie, Lian van Loon, voorzitster van de speeltuinvereniging, en Koos Selier, wijkbeheerder.

Woningcorporatie betaalt mee aan opknappen speeltuin

Omdat de speeltuin in de Mors zwaar vervuild en verloederd was, krijgt deze op dit moment een grondige opknapbeurt. Dit gebeurt in samenwerking met de gemeente en is een onderdeel van een programma om de integratie van kinderen met verschillende achtergronden te bevorderen. Bovendien heeft de speeltuin na de renovatie ook een plekje voor kinderen met een handicap en voldoet daarmee aan de nieuwste Europese veiligheidsregels. Ook woningcorporatie de Sleutels van Zijl en Vliet betaalt mee aan de opknapbeurt en heeft 15.000 euro ter beschikking gesteld. Met dat bedrag wordt het hekwerk vernieuwd en komt er een nieuw speeltoestel, een waterpomp, voor de kinderen.

De bijdrage aan de renovatie van de speeltuin is het resultaat van intensief contact tussen de wijkbeheerder, Koos Selier, de wijkconsulent, Karolien Eppink, de voorzitsters van de speeltuinvereniging Lian van Loon, Sarie Opdam van de bewonerscommissie en de bewoners van de omliggende woningen. Projectleider Daan Bekooy is acht jaar geleden begonen met het werk in de speeltuin met een kleine groep mensen van DZB: “In de loop der jaren zijn mijn gevoelens over speeltuinen overgeslagen op de mensen waar ik mee werk en dat houdt in dat je meer werk levert dan eigelijk gepland is. Ook wil ik hierbij de L.B.S bedanken en bedrijfsleiders van DZB voor al hun inzet in de Leidse Speeltuinen”.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×