'Wat zien ik?!' Amsterdamse humor in Leidse Schouwburg

In de Leidse Schouwburg zal de musical: ‘Wat zien ik?!’ met een briljante dubbelrol van Johnny Kraaijkamp jr. spelen, naar het gelijknamige boek van de in 2005 overleden Albert Mol. In 1971 verscheen de succesvolle verfilming over het wel en wee van de prostituees ‘Blonde Greet’ en ‘Haar van Boven’ (Nel). Hun hilarische belevenissen, onmogelijke liefdesaffaires en de bonte stoet aan klanten en buurtgenoten staan centraal in het verhaal dat zich afspeelt in de Rosse Buurt van Amsterdam eind jaren zestig. ‘Wat Zien Ik?!’ zit vol onvervalste Amsterdamse humor, schrijnende gebeurtenissen en zowel gevoelige als pikante momenten. Johnny Kraaijkamp jr. speelt een dubbele hoofdrol als pooier en nieuwe liefde van Nel.

De muziek is gecomponeerd door Dick Bakker (Metropole Orkest) en zijn zoon Tom Bakker (componist voor o.a. Van Dik Hout, Kane en RenĂ© Froger). regie: Paul van Ewijk – spel: Johnny Kraaijkamp jr., Mariska van Kolck, Ellen Pieters, Hans Breetveld, Kiki Classen en vele anderen. 

Voorstellingen: 11 tot en met 15 april, aanvang 20.15 uur. Kaarten zijn telefonisch te bestellen: 071 – 516 38 88, of via de website: www.leidseschouwburg.nl

Leidse Schouwburg, Oude Vest 43, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×