Natuurkundecircus en Spetterende Chemieshow in Boerhaave

Museum Boerhaave presenteert in het Museumweekend spetterende shows van de Stichting Techniekpromotie: Het Natuurkundecircus en de Chemieshow. De shows zitten vol spannende proefjes waar de vonken vanaf vliegen. Het thema van het Museumweekend is dit jaar ‘de kunst van het waarnemen’ en prikkelend voor de zintuigen zijn de experimenten zeker. Jong en oud worden enthousiast gemaakt voor de natuurwetenschap en technologie, waardoor de wereld eens met andere ogen bekeken kan worden. De Stichting Techniekpromotie is een landelijke organisatie die zich richt op jongeren, om te laten zien hoe leuk natuurkunde en scheikunde eigenlijk zijn.

De stichting wil hen kennis laten maken met techniek en technologie. Tijdens de shows komt er een breed scala aan experimenten langs die zeker het bekijken en beluisteren waard zijn! In Museum Boerhaave zijn ook de originele instrumenten bewonderen die geleerden ruim 300 jaar geleden gebruikten voor soortgelijke experimenten. Zoals de beroemde proef met de ‘Maagdenburger halve bollen’ uit het Leids Fysisch Kabinet: eenmaal vacuüm getrokken waren de bollen zelfs met paardenkracht niet meer uit elkaar te trekken! Dit experiment wordt door de artiesten van het Natuurkundecircus in een modern jasje gestoken: “komt het zien.. komt het zien…”.

De shows vinden plaats op zaterdag 14 en zondag 15 april en beginnen om 14.00 en om 15.00 uur.

Meer info: www.boerhaave.nl

Museum Boerhaave, Lange St. Agnietenstraat 10, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×