Medische heroïne definitief naar Roodenburgerstraat

Het College van B & W heeft besloten de medische heroïneverstrekking definitief onder te brengen in het pand aan de Roodenburgerstraat. Wel zal er voor de fine-tuning een convenantgroep in het leven worden geroepen met de direct betrokken instanties om de vinger aan de pols te houden. Dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenteraad.  Hierin zitten omwonenden, verzorgingstehuis Lorentzhof, korfbalvereniging Trigon, Vereninging Burgemeesters- en Professorenwijk, Parnassia en de openbare basisschool Lorentzschool. Er moet een effectieve klachtenregeling komen. Wethouder Gerda van den Berg heeft er alle vertrouwen in dat de situatie in Leiden goed in de hand te houden valt gezien goede ervaringen in zeven andere gemeenten waar een dergelijk experiment loopt of heeft gelopen. Rust en regelmaat moeten voor deze mensen ook hier uitkomst bieden.       

Nog niet duidelijk is wat er na het tweejarig experiment zal gebeuren. Ook niet duidelijk is hoeveel mensen gebruik gaan maken van de gratis medische heroïneverstrekking.   

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×