Judoteam “Eendracht” Leiden telt 4 Europese kampioenen

Tijdens een groot internationaal judotoernooi in Bordeaux in Frankrijk, heeft Judoteam “Eendracht” Leiden met maar liefst 17 judoka’s meegedaan aan het Rencontre Jeunesse Européenne. Met 4 personen begeleiding werd de Leidse club uitgenodigd door de Franse Judobond om Nederland te vertegenwoordigen. Na een maandenlange loodzware voorbereiding werd er voor het paasweekend koers gezet naar het Frankrijk. Mede dankzij diverse Leidse sponsoren werd de reis per luxe touringcar mogelijk gemaakt.

Er werd gekozen voor een alles of niks mentaliteit, en dat wierp zijn vruchten af. Na een bijzondere ontvangst van de diverse landen in de sportarena kon het toernooi met ruim 600 judoka’s van start gaan. De Europese titels waren weggelegd voor Amy Heruer, Sam de Vriend, Michael Meskers, en Erwin de Groot. De zilveren medailles hingen om de nek bij Björn den Os, Thomas v.d. Kooij, en Tessa Kloos. De bronzen medailles gingen naar Kevin Stakenburg, Annelieke v.d. Bijl, Jeroen Schreuder, en Aron Zeypveld.

De overige judoka’s sneuvelden helaas in de voorrondes. Alle gewonnen wedstrijden zijn opgedragen aan erelid Willem Ruska. Tijdens dit toernooi heeft het judoteam uit Leiden zo’n verpletterende indruk achtergelaten, dat de uitnodigingen voor de diverse toernooien in Duitsland, en Italië al binnen zijn. De lijnen zijn dus nu uitgezet, en de koers is bepaald, internationaal wordt het judo mede door dit judoteam op de kaart gezet.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×