Plasterk tegen fusie openbaar onderwijs Leiden

Minister Ronald Plasterk (Onderwijs/PvdA) is tegen de megafusie van openbare scholen in Leiden van zijn partijgenote, wethouder Gerda van den Berg. Hij zei dit vrijdagavond in het actualiteitenprogramma Nova Den Haag Vandaag. Hij is tegen grote scholen en overweegt een wet in te dienen die hem bij grote fusies van scholen de mogelijkheid geeft wel of geen toestemming te geven. Nu docenten, leerlingen, ouders en Medezeggenschapsraden van Leidse openbare scholen tegen de fusie zijn moet je dat niet willens en wetens willen doorvoeren, aldus de bewindsman.   

Afgelopen dinsdagochtend protesteerden leerlingen van het Stedelijk Gymnasium tegen de voorgenomen fusie op het Stadhuisplein. Zij verwezen ook al naar hert streven van Plasterk naar juist kleinere scholen. Maandagochtend gaat wethouder Gerda van den Berg met de leerlingen van het Stedelijk op hun school in discussie.  

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×