CDA en SLO zien niets in beschermd stadsgezicht Zuidschil

De fracties van CDA en Stadspartij Leiden Ontzet zien weinig in de plannen van minister Ronald Plasterk om de wijken in de zogenaamde zuidelijke schil van Leiden aan te wijzen als beschermd stadsgezicht. Woningen in de wijken Vreewijk, Tuinstadwijk, Professoren- en Burgemeesterswijk en Rijndijkbuurt staan op de nominatie als zodanig aangewezen te worden. Het gaat om karakteristieke woningen die dateren uit de periode 1850 – 1940. Verschillende leden van de Commissie Onderwijs en Samenleving vrezen extra rompslomp rond het krijgen van bouwvergunningenen en buitensporige stijging van de huurprijzen als gevolg van het uitroepen tot beschermd stadsgezicht.     

Wethouder Paul Jonas probeerde de leden van de raad gerust te stellen door te stellen dat alle extra rompslomp wel mee zal vallen. Hiervoor zijn duidelijke spelregels vastgelegd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×