1200 Basisscholieren doen verkeersexamen

Vanaf vandaag doen bijna 1200 leerlingen van groep 7 van de Leidse basisscholen verkeersexamens. Tot en met dinsdag leggen ze een route in de buurt van hun school af. Tijdens de examens wordt gecontroleerd of de fiets aan de eisen van Veilig Verkeer Nederland voldoet en of de leerlingen de route zelf ook veilig afleggen. Derdejaars leerlingen van de opleiding Sport, Dienstverlening en Veiligheid van het Da Vinci College zijn betrokken bij de organisatie van de examens. Zij controleren de fietsen en beoordelen de fietsexamens. Samen met de Politie Hollands Midden zorgen zij ervoor dat de verkeersveiligheid tijdens de examens gewaarborgd is. Hiervoor hebben zij van de politie een korte training tot verkeersregelaar gekregen.

Sinds het begin van het schooljaar zijn de basisschoolleerlingen van vooral groep 7 bezig met verkeerslessen. Rond deze tijd doen zij ook een schriftelijk verkeersexamen. Als ze voor beide examens slagen, ontvangen ze het Verkeersdiploma.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×