Evangelische school Leiden wil start afdwingen

De Stichting Evangelisch Onderwijs Leiden wil via de Raad van State de start van een evangelische school in Leiden afdwingen. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad. De kwestie kwam vrijdag aan de orde bij de Raad van State. De school eist van het ministerie van Onderwijs toestemming om te starten met de nieuwe onderwijsinstelling. Het ministerie meent echter dat de school een „niet reëel voedingsgebied” als uitgangspunt neemt. De school zou alleen de directe omgeving van Leiden kunnen bedienen, in plaats van gemeenten in de wijde omtrek. De schoolstichting wil leerlingen trekken uit 23 gemeenten rondom Leiden, waaronder Haarlemmermeer, Zoetermeer en Wassenaar. Een groot aantal leerlingen moet naar verwachting van buiten Leiden komen. Alleen dan kan worden voldaan aan de stichtingsnorm van 328 leerlingen die geldt voor Leiden.

De Stichting Evangelisch Onderwijs Leiden stelt dat ouders zeker een halfuur willen rijden om hun kinderen naar school te brengen. „Als de school zich alleen mag richten op kinderen die in Leiden zelf wonen, wordt de stichtingsnorm zeker niet gehaald”, aldus een woordvoerder. Uitspraak van de Raad van State volgt binnen zes weken.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×