Oorzaak en stichters brand Stevenshofschool bekend

11

Verdrijving van de februarikou is de oorzaak van de brand die een deel van de Stevenshofschool in de as legde. Dit concludeert de politie naar aanleiding van een grootscheeps onderzoek. Het onderzoek dat al enige tijd duurde, heeft ertoe geleid dat de politie gisteren vier Leidse jongens van 12, 14 en twee van 13 jaar kon aanhouden. De jongens bekenden dat zij op de bewuste middag van zondag 18 februari een spel wilden doen op het dak van de school. Omdat ze het koud vonden, besloten zij van meegenomen pallets een vuurhaard te maken. Toen zij dachten dat een voorbijganger hen ontdekt had, vertrokken de jongens overhaast. Het vuur doofden zij in hun haast niet volledig. De brand die door deze nalatigheid ontstond, verwoestte een groot deel van de kantine en gymzaal van de school.

De politie startte direct een onderzoek en het opsporingsprogramma van RTV-West besteedde twee keer aandacht aan de brand. Uiteindelijk leidde dit tot de opsporing en aanhouding van de koukleumen. Na hun aanhouding zijn zij overgedragen aan hun ouders. Hun processen-verbaal worden naar de officier van justitie gestuurd.

Delen

11 reacties

 1. Het zijn inderdaad zeer jonge kinderen en hebben in hun onschuld iets stoms gedaan ik hoop dat de rechter over zijn hart strijkt als hij een uitspraak doet

 2. Hallo mensen,

  Wij gaan niet zielig doen hé, dat het jonge kinderen zijn die in onschuld iets gedaan hebben het zijn tenslotte geen kleuters meer. De zelfde jongere van deze leeftijds categorie hangen ook rond de Stevenbloem en vernielen juist veel meer dan de wat iets oudere jeugd, daar zij voor de oudere jeugd willen bewijzen over hun stoerheid, dus alstublieft niet jammeren dat zij dit gedaan hebben in hun onschuld. En ook de op voeding heeft natuurlijk hier iets te maken, dus niet jammeren als zulke daden goed bestraft worden.

   

 3. Ik hoop dat de jonge Ouders van deze vandalen óók gestraft worden met een her-opvoedings-cursus.

  én dat deze Ouders de gehele  Eurorekening gepresenteerd krijgen. En laten Wij hopen dat ze WA verzekerd zijn hiervoor??

  De “”lieverds”” die deze brand bekend hebben moeten een aantekening krijgen in hun CV indien zij in de toekomst willen gaan werken ( Als ze niet te lui en dom zijn)..en een aantekening in het Algemene Politie -Archief…..

 4. Diederick je heb gelijk het moet betaald worden hoe dan ook , maar het zijn kinderen dus ik plijt voor verzachte omstandigheden en dat neemt niet weg dat de schade betaald moet worden

 5. Pleiten = met ei en niet met ij. Herman.Overigens word je al wat milder. Ga zo door Herman ! Je leert het nog wel. en…we hebben geduld .

  Groeten REX.

Over de auteur

Je bent nu offline