Oorzaak en stichters brand Stevenshofschool bekend

Verdrijving van de februarikou is de oorzaak van de brand die een deel van de Stevenshofschool in de as legde. Dit concludeert de politie naar aanleiding van een grootscheeps onderzoek. Het onderzoek dat al enige tijd duurde, heeft ertoe geleid dat de politie gisteren vier Leidse jongens van 12, 14 en twee van 13 jaar kon aanhouden. De jongens bekenden dat zij op de bewuste middag van zondag 18 februari een spel wilden doen op het dak van de school. Omdat ze het koud vonden, besloten zij van meegenomen pallets een vuurhaard te maken. Toen zij dachten dat een voorbijganger hen ontdekt had, vertrokken de jongens overhaast. Het vuur doofden zij in hun haast niet volledig. De brand die door deze nalatigheid ontstond, verwoestte een groot deel van de kantine en gymzaal van de school.

De politie startte direct een onderzoek en het opsporingsprogramma van RTV-West besteedde twee keer aandacht aan de brand. Uiteindelijk leidde dit tot de opsporing en aanhouding van de koukleumen. Na hun aanhouding zijn zij overgedragen aan hun ouders. Hun processen-verbaal worden naar de officier van justitie gestuurd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×