CDA-café over scheiding kerk en staat

De christelijke politieke partijen lijken meer in de belangstelling te staan dan ooit. Het CDA is immers de grootste partij van het land en de ChristenUnie is procentueel gezien de grote winnaar van de Tweede Kamerverkiezingen. Maar hoe verhoudt religie zich met politiek? Komende woensdag zal over deze vraag gediscucieerd worden tijdens het CDA-café. Gastsprekers zijn Jan Jacob van Dijk, CDA Kamerlid en buitengewoon hoogleraar christelijk-sociaal denken, en Paul van Meenen, fractievoorzitter van de D66-fractie in de gemeenteraad en mede-opsteller van de historische Canon. Zij zullen onder meer debatteren over de scheiding van kerk en staat en de rol van religie in de politiek. Wie mee wil discuciëren is van harte welkom in de bovenzaal van café Einstein, Nieuwe Rijn 19.

Het café duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Na afloop kan tijdens een borrel worden nagepraat.De data van de volgende CDA-cafés zijn: 23 mei en 27 juni.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×