Legendarische Eliades Ochoa en Grupo Patria in Leidse LVC

Het LVC en Buena Vista Social Club™ presenteren een optreden van de legendarische Eliades Ochoa en zijn band: Grupo Patria. Ochoa (Cuba 1946) is de laatst levende, mannelijke vocalist van de beroemde ‘Buena Vista Social Club’. Dit muziekproject van Ry Cooder werd in 1999 opgenomen en geregisseerd door Wim Wenders. De film heeft heel wat stof doen opwaaien. De Cubaanse muziek stond plotseling weer in de belangstelling en ook andere, vergeten muzikanten zoals: Ruben Gonzalez en Compay Segundo, werden eindelijk weer gewaardeerd. Wereldwijd werden circa negen miljoen CD’s en DVD’s van dit project verkocht. Ochoa wordt gezien als de beste ‘soneros’ aller tijden en vertegenwoordigt de Cubaanse traditionele muziek.

Onlangs werkte Ochoa met Bløf aan het ‘UMOJA’ album, waarmee in april 2006 een nummer 1 notering met het nummer ‘Hemingway’ werd bereikt. Grupo Patria wordt gevormd door zeven Cubaanse topmuzikanten. Het repertoire bestaat uit de typische Cubaanse muziek zoals: son, guaracha, bolero en afros. Ochoa zal zeker zijn bekendste nummers ’Chan Chan’, ‘El Carretero’, ‘El Cuarto de Tula’ en ‘Pintate los Labios Maria’ ten gehore brengen.

Afterparty

Na het optreden zal de (Leidse) Cubaanse danschool Salsiando zowel in de grote zaal als op zolder dansdemonstraties geven. Op de muziek van DJ Juan en DJ Pablitoss kan er nog tot in de kleine uurtjes gedanst worden.

Datum: zaterdag 5 mei. De zaal zal voor dit concert open gaan om 21.00 uur en de entree is 15,00 Euro. Meer info: www.lvc.nl

LVC, Breestraat 66, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×