Informatiemarkt ‘Arbeid en gehoor’ bij LUMC

Gehoorschade opgelopen op het werk is steeds vaker de oorzaak van arbeidsverzuim. Om mensen te informeren over manieren om gehoorschade te voorkomen, en met reeds opgelopen gehoorverlies om te gaan, organiseert het LUMC aanstaande woensdag een informatiemarkt. Deze markt, genaamd ‘Arbeid en gehoor’ is bestemd voor het bedrijfsleven en andere belangstellenden. Er zijn stands te vinden van onder andere het Audiologisch Centrum, het Centrum “Gehoor & Arbeid”, en enkele producenten van hoortoestellen.

De standhouders tonen geavanceerde hulpmiddelen informeren over maatregelen ter voorkoming van gehoorbeschadiging op de werkplek en laten zien hoe mensen die gehoorbeschadigingen opgelopen hebben, kunnen blijven functioneren. Bovendien kunnen de bezoekers hun gehoor laten testen. De door het LUMC ontwikkelde bedrijfsoorcheck zal dan namelijk in gebruik genomen worden. Deze gehoorcheck is te vinden op www.bedrijfsoorcheck.nl. De datum van de markt is niet toevallig gekozen. Het is volgende week namelijk de week van het Oor. ‘Arbeid en gehoor’ vindt plaats in Gebouw 3 van het LUMC en duurt van 13.30 uur tot 17.00 uur. Aanmelden kan via Info@lumc.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×