Leiden in Top Tien Aantrekkelijkste woonstad

Voor het eerst is Leiden in de Top Tien beland van de aantrekkelijkste steden om in te wonen. Dat blijkt uit de Atlas voor Gemeenten. Leiden is daarin naar de zevende plaats opgeklommen. Amsterdam staat op de eerste plaats gevolgd door Utrecht, Den Haag, Amstelveen, ’s Hertogenbosch en Haarlem. Leiden volgt op de zevende plaats gevolgd door Amersfoort. Er zijn vijftig gemeenten met elkaar vergeleken. Leiden wordt onder andere gewaardeerd om zijn culturele aanbod, de kansen op de arbeidsmarkt, de leefbaarheid in de wijken en het geringe aantal kilometers file in de buurt. In 2001 stond Leiden in de Atlas nog op de elfde plaats en in 2004 zelfs op de veertiende plek.

Dat Leiden geklommen is in de ranglijst lijkt vooral te danken aan het grote aantal hoogopgeleiden dat zich in Leiden vestigt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×