Koninklijke onderscheiding voor dirigent mevrouw Postma

Mevrouw A.H. Postma-Bosch, dirigent van het Klein gemengd koor Vocalei, is door Hare Majesteit de Koningin benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Met een speciaal concert in de Lokhorstkerk nam mevrouw Postma vanmiddag afscheid van haar koor. Ze is 25 jaar als dirigent in Leiden actief geweest. Burgemeester Lenferink speldde mevrouw Postma de onderscheiding na afloop van het jubileum- en afscheidsconcert in de Lokhorstkerk op.

Anne Postma begon haar muzikale carrière begin jaren 70 als dirigent van een dameskoor in Haren (Groningen). Toen zij met haar man naar Delft verhuisde, werd zij daar opnieuw dirigent, zowel van een kerkkoor als en van een koor voor ouderen. Na haar verhuizing naar Leiden, in 1981, werd ze gevraagd leiding te geven aan het dameskoor Leicanta. Na een geslaagd optreden in 1987 stapten de echtgenoten van de koorleden op haar af. Zij misten de mannenstemmen en hadden zelf ook wel zin om eens iets te zingen. Anne Postma hoefde niet lang na te denken en in september 1987 richtte zij een klein gemengd koor op met ongeveer 30 leden. Vocalei was geboren.

Mevrouw Postma werkte bij Vocalei zonder bestuur en heeft in de afgelopen jaren vrijwel alles zelf geregeld. Zij is de spil geworden waar alles om draait bij Vocalei. Vorig jaar heeft zij in de Petruskerk met het koor nog een indrukwekkende uitvoering gegeven van het requiem van Fauré.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×