Dronken automobilist rijdt meisje (11) dood

Een 11-jarig meisje uit Noordwijkerhout is afgelopen nacht in het LUMC overleden nadat zij gisteravond werd aangereden op de Leidsevaart in haar woonplaats. Het meisje fietste samen met haar vader rond 20.45 uur over de Leidsevaart in de richting van Lisse. Op het moment dat een hen tegemoet komende auto hen voorbij reed, raakte het meisje vermoedelijk met haar voorwiel het achterwiel van haar vader. Daardoor zwenkte ze naar links en kwam voor de auto terecht. Het meisje raakte daarbij ernstig gewond. De automobilist bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Politie, ambulance en een speciaal medisch team hebben bij het ongeluk hulp verleend. Het meisje werd met spoedtransport naar het LUMC in Leiden gebracht. ’s Nachts kwam het slechte nieuws dat het meisje aan haar verwondingen was overleden.

Dronken
De verkeersdienst van de politie heeft op de plaats van de aanrijding onderzoek gedaan naar de oorzaak. De automobilist, een 31-jarige Noordwijkerhouter, werd op het politiebureau gehoord. Ook moest hij een blaastest doen. Hij blies op het ademanalyseaparaat een uitslag van 445 ug/l, dat is ruim twee keer zoveel als in het verkeer is toegestaan.

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×