Egon Kracht & The Troupe, foto:PR.

Rock-opera met knipoog naar Frank Zappa

‘De verleiding van Harry Faust’ door Egon Kracht & The Troupe is een rock-opera met een flinke knipoog naar Frank Zappa. ‘Faust’ van Goethe vormt de inspiratiebron voor het onderliggende verhaal. De beroemde Mephisto is in deze rock-opera een marketingexpert en G.O.D. is een zich vervelende Media Tycoon met te veel geld. G.O.D. sluit een weddenschap af met zoon Mephisto om van de meest talentloze sukkelige registeraccountant, Harry Faust, een megaster te maken. Als dat lukt, mag hij het bedrijf van zijn vader overnemen. Maar Harry heeft slechts één talent: hij kan prachtig tuinkabouters beschilderen…

Het is een voorstelling vol scherpe, ironische songs, waarin onze ziekelijke hang naar ’15 Minutes of Fame’ – ‘Reality TV’, ‘Idols’ en ‘Big Brother’ compleet wordt gefileerd. Na de successen met zijn versie van Bachs ‘Mattheüs Passion’ en Frank Zappa’s ‘Joe’s Garage’ geeft de veelzijdige kunstenaar Egon Kracht zijn visie op Goethes klassieke ‘Faust’.

Zang: Frans van Deursen- zang en trompet: Jeroen Zijlstra – tenorsaxofoon: Rutger Molenkamo – keyboards: Jan-Peter Bast – zang/drums: Freek Kroon – gitaar: Milan Kracht – percussie: Murk Jiskoot – bas: Egon Kracht. Meer info: www.egonkracht.nl en www.thetroupe.nl

Vrijdag 27 april, aanvang: 20.15 uur. Kaarten zijn telefonish te bestellen: 071 – 516 38 88, of via de website: www.leidseschouwburg.nl

Leidse Schouwburg, Oude Vest 43, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×