Toen de vlag in top hing, was dat het signaal voor de kinderen uit de buurt om de nieuwe speeltuin te bestormen. (Foto's: Jaap Bol).

Speeltuin de Vijf Hoven heropend

Gisteren opende wethouder Witteman de nieuw aangelegde speeltuin Vijf Hoven in de Hoflaan. Vorig jaar werd de speeltuin afgekeurd, omdat het de onveiligste van Leiden bleek te zijn. Volgens Witteman is het nu de veiligste van de stad. Rond de speeltoestellen is kunstgras aangebracht, op de rest van het terrein is afgelopen week van grasplaggen voorzien. Met het hijsen van de vlag opende de wethouder de speeltuin, waarna de kinderen en masse bezit namen van de speeltoestellen.

De opening werd opgeluisterd met een optreden van de Leidse zanger Danny en twee clowns die snoep uitdeelden. Voorafgaand aan de opening maakte jong K&G een rondgang door de wijk.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×