Leids Glibberbal nieuw leven ingeblazen

Na jaren van afwezigheid wordt dit jaar het Leids Glibberbal weer nieuw leven ingeblazen. Al vele jaren gaan veel Leidenaren de avond voor Koninginnedag naar Den Haag omdat er in Leiden niets te doen is. En dat is organisator Simon Platteel een doorn in het oog. “Het is natuurlijk te gek voor woorden dat er in Leiden met zo veel evenementen juist op deze avond niets te beleven valt. Het is daarom dat wij dit jaar weer een poging wagen om het Leidse uitgaanspubliek een gezellige stapavond te geven aan de vooravond van Koninginnedag.”

Platteel legt uit: “Het is redelijk moeilijk in Leiden iets nieuws van de grond te krijgen. Men heeft al gauw iets van, ik wacht wel af misschien dat ik volgend jaar mee doe. Ondanks alle scepsis hebben zich toch een behoorlijk aantal café’s aangemeld die het er mee eens zijn dat Leiden weer moet swingen op 29 april.”

De deelnemende kroegen met de daar optredende bands zijn: Jantje van Leiden, De Andrew Spieker band, De Waaghals, I.C.U.S.U.R., Part Deux, Alfonso,  In Casa, The Leads,  De Spijkerbak, DJ Akie, Malle Babbe, UB, Raymond van Leest, Lazerus, De Stevige Staartmannen, De Hut v. Ome Henne, DJ Stutterheim, De Grote Beer, Huisband, de Oude Harmonie, DJ Louis, Het Praethuys, Blues Affair, Bad Habits, Patience Worth, Hunky Dory, Xavier Baudet, en de Plantage met een Huisband. In al deze kroegen is op zondagavond 29 april live muziek. “

Er is een speciale website gemaakt onder de naam www.leidseglibberbal.nl waar alle informatie op staat en men kan reageren op dit festival. Na het festival kan men hier ook foto’s van de avond vinden. Plattteel: “Deze nieuwe start is kleinschalig van opzet en we moeten werken met een minimaal budget, waarmee we een maximale uitstraling hopen te bereiken. Het is de bedoeling om volgend jaar een stapje verder te gaan met verschillende buitenpodia in de binnenstad. Leiden moet weer op de kaart komen te staan op 29 april, wij geven de voorzet. Wij hopen dat dit hernieuwde initiatief bij zowel horeca als het publiek aanslaat en dat binnen enkele jaren het Leidse Glibberbal zich kan gaan voegen in het rijtje van grote evenementen in Leiden.”

Het Leidse Glibberbal wordt georganiseerd door Stadsmanagement Leiden. Telefoon: Simon Platteel 06 22 96 10 75

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×