Inbrekers belagen politie en ontsnappen

Een alerte voorbijganger zag afgelopen zaterdagnacht twee mannen uit de op dat tijdstip gesloten snackbar aan het Prins Hendrikplein komen. Zij gingen er samen op een scooter vandoor. De gebelde politie was snel ter plaatse en trof de inbrekers op de Willem de Zwijgerlaan aan. De agenten zetten meteen de achtervolging in. De bijrijder van de scooter vond dat geen goed idee en wierp zijn helm naar de politieauto, die wist uit te wijken. De mannen wisten uiteindelijk aan hun achtervolgers te ontsnappen door tegen het verkeer in te gaan en een pad met aan weerskanten paaltjes op te rijden.De scooter werd later teruggevonden in een slootje nabij het Mauritspark.Met behulp van een politiehond is getracht het spoor van de inbrekers te volgen, maar zonder resultaat. Zowel de scooter als de helm worden gebruikt bij het verdere onderzoek.Wat bij de snackbar is weggenomen, is nog niet duidelijk. Er is een ruit vernield. De eigenaar heeft aangifte gedaan van inbraak.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×