Marjolein Maitimu - En de Gouden Koets reed door, Olieverf op 3d-linnen, 140 x 80 cm.

'Ruisbeelden' in LAKgalerie

Een slecht afgestemde televisie produceert ruisbeelden. Marjolein Maitimu, die in 2004 afstudeerde aan de KABK te Den Haag, laat zich inspireren door deze beelden. Voor haar refereert ‘de ruis’ aan de gebrekkige manier van informatievoorziening door een slechte afstemming tussen de tijdsbeleving van de toeschouwer en de hoeveelheid gebeurtenissen die voorbij trekt. Maitimu ervaart dit vooral tijdens nieuwsuitzendingen: “Elke dag zijn we oor- en ooggetuigen van de gebeurtenissen in de wereld. Zoveel en in een zodanig hoog tempo, dat we niet in staat zijn om deze te vatten”.

Maitimu onderzoekt deze problematiek in haar werk door het laten ontstaan van ruisbeelden: op een televisiebeeldscherm legt zij met lijnen de bewegende beelden op een vrije manier vast. Uit het ontstane kluwen probeert de kunstenaar later de afzonderlijke gebeurtenissen te ontrafelen. Door essentiĆ«le lijnen en kleuren op doek of papier aan te brengen, doemen onzichtbare figuren en gezichten op, die in het proces ‘verruist’ waren.

De expositie loopt van 22 april tot en met 22 mei . Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 10.00 – 22.00 uur, zondag van 10.00 – 17.00 uur. Meer info: www.laktheater.nl

LAKgalerie, Cleveringaplaats 1, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×