Provincie verhuurt fietskluizen bij bushaltes

De provincie Zuid-Holland is begonnen met het verhuren van zeventig fietskluizen bij vijf grotere bushaltes in de provincie. De fietskluizen zijn als proef bedoeld om het gebruik van de fiets en het openbaar vervoer te stimuleren. De overdekte fietskluizen bieden bescherming tegen diefstal en zijn voor 7,50 euro per maand te huur. De bedoeling is dat gebruikers hun fiets in de kluis parkeren en met de bus verder reizen. Op vijf busstations in Bergambacht, Haastrecht, Leiden, Leimuiden en Noordwijk verschijnen de komende maanden in totaal zeventig fietskluizen.

Op www.zuid-holland.nl/fietskluis is te vinden waar de kluizen precies komen te staan en hoe ze gehuurd kunnen worden. Het proefproject duurt één jaar. Als de fietskluisverhuur succesvol is, plaatst de provincie in de toekomst bij meer bushaltes en busstations fietskluizen. De provincie Zuid-Holland probeert op verschillende terreinen de toegankelijkheid van het openbaar (bus)vervoer te verbeteren.

Om het fietsgebruik te bevorderen heeft de provincie de afgelopen vijf jaar het nodige geïnvesteerd met de plaatsing van overdekte fietsenstallingen op 120 locaties in Zuid-Holland.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×