Leidse Draaiorgeldag, uniek spektakel bij Hooglandse Kerk

De Leidse Draaiorgeldag is een bijzondere gebeurtenis en wordt alweer voor de negende keer gehouden. Geen stad in Nederland bezit nog zoveel draaiorgelexploitanten als Leiden. Tijdens deze dag worden de verschillende draaiorgels getoond, die nog in Nederland bestaan. In de Hooglandse Kerk zullen circa 25 Leidse draaiorgels aanwezig zijn. Om de beurt zullen de orgels een melodie ten gehore brengen en een groep zangers begeleiden, die populaire operastukken opvoeren. Ten slotte zal het grote orgel van de Hooglandse Kerk met de draaiorgels meespelen.

Dit jaar wordt voor de eerste keer een thematische wandeling georganiseerd, die de bezoeker vanaf het station langs diverse draaiorgels naar de Hooglandse kerk leidt.

Grappig promotiefilmpje op Youtube

In samenwerking met Krul Draaiorgels, Hiddo van Os, Arnold Vroomans van de Hooglandse kerk, Prokwadraat is een grappige promotiefilmpje opgenomen. Het filmpje is te bekijken op www.draaiorgeldag en op www.youtube.com.

Zaterdag 12 mei in en rond de Hooglandse Kerk van 10.00 – 17.00 uur. Meer informatie: www.draaiorgeldag.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×