Universiteit Leiden lanceert eigen luchtvaartballon

Tijdens de Open Dag van de Universiteit Leiden op vrijdag 20 april werd bij de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen de eigen heteluchtballon van de Universiteit Leiden gedoopt: PH-LEI is de naam. Waarbij PH de code is die alle Nederlandse luchtvaartuigen hebben en LEI de afkorting van Universiteit Leiden. De officiƫle doop werd verricht door de hoogleraren Peter Kes en Jan van Ruitenbeek van het Leids Instituut voor Onderzoek in de Natuurkunde. Op 13 april is de PH-LEI als 448ste luchtballon geregistreerd in het Dutchballoonregister.

De blauwe Leidse luchtballon kan worden gereserveerd door een ieder die iets te vieren heeft: een promotie, afstuderen, afdelingsuitje of verjaardag. Of die een trip met een luchtballon gewoon mooi of spannend vindt. Een ballontochtje is ook geschikt om buitenlandse gasten mee uit te nemen of om als cadeau aan te bieden, bijvoorbeeld bij een 25-jarig jubileum. De prijs per persoon zal waarschijnlijk komen te liggen tussen de 150 en 200 euro.

Het ligt in de bedoeling de ballon voornamelijk boven andere steden te laten varen als belangrijk in het oog springend promotie-artikel van de Leidse universiteit.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×