Keukendialoog: 'Koken met potten en homo's'

Club Populair organiseert vrijdag een keukendialoog: tien jongeren, homo en hetero, allochtoon en autochtoon, gaan met elkaar koken in de Bakkerij. De achterliggende gedachte is dat gezamenlijke activiteiten beter helpen om elkaar te begrijpen dan alleen gesprekken. Tijdens het koken delen de jongeren hun mening, begeleid door het Bureau Anti-discriminatiezaken.

Sinds 2002 voeren veel organisaties en individuen gesprekken over (homo)seksualiteit in de multiculturele samenleving. Daaruit blijkt dat veel allochtone Leidenaars minder negatief denken over homoseksualiteit dan vaak wordt aangenomen. Voor veel autochtonen klinkt het hypocriet als een allochtone Nederlander zegt dat hij homoseksualiteit wel afkeurt, maar dat hij tegelijkertijd zijn homoseksuele vrienden accepteert.

De allochtone jongere begrijpt de verbazing van zijn autochtone gespreksgenoot vaak niet. Voor allochtonen is het onbegrijpelijk dat anderen het wel goedvinden dat homoseksualiteit zichtbaar is, maar bijvoorbeeld tegen hoofddoekjes zijn. Ook die maken immers zichtbaar wie je bent. De dialoog is bedoeld om over en weer begrip te kweken.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×