VVD-raadslid Alfred van der Klis stapt op

Al na ruim een jaar verlaat VVD-raadslid Alfred van der Klis op 15 mei de gemeenteraad. Hij kan het raadswerk niet langer combineren met zijn studies Rechten en Filosofie en zijn bestuursfunctie binnen de Stichting TeamLeiden. De 26-jarige Van der Klis kwam op 16 maart 2006 met 362 voorkeursstemmen in de raad. Als lid van de commissies Bestuur en Leefbaarheid en Onderwijs en Samenleving heeft hij zich onder meer beziggehouden met het behoud van Propop, de Kinder- en Jongerenrechtswinkel Leiden en preventief cameratoezicht in De Stevensbloem. De vrijkomende plaats zal worden ingenomen door duo-raadslid en mede-student Krijn Boddé.

Onlangs moest Greetje van Gruting al het veld ruimen als fractievoorzitter. Ook zij kon niet voldoende tijd in haar functie steken en is nu gewoon raadslid. Arend-Jan Sleijster volgde haar op en zag daarmee een oude wens in vervulling gaan. Als vice-fractievoorzitter claimde hij het fractievoorzitterschap na de gemeenteraadsverkiezingen al toen Leendert de Lange naar Noordwijk vertrok om daar wethouder te worden. Hij werd toen door de VVD-fractie gepasseerd.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×