Flessenpost tussen Pacellischool en school in Juigalpa

De Leidse Pacellischool en de Rosa Lanzasschool in Juigalpa, Nicaragua hebben al jaren een band met elkaar. Leiden en Juigalpa zijn immers zustersteden. Om het contact tussen beide scholen levendiger te maken, gaan de leerlingen in het vervolg informatie met elkaar uitwisselen. Dit doen zij door middel van een heen-en-weer-koker. Dit is een dikke kartonnen koker, die de leerlingen vullen met allerlei materiaal, waarna zij hem naar de partnerschool sturen. Vandaag is de koker in gebruikgenomen. BovenbouwLeerlingen van de Pacellischool overhandigden de kartonnen postcapsule aan twee vrijwilligers van de stichting Vriendschapsband Leiden-Juigalpa. De koker is gevuld met informatie die de vraag: “Hoe gaat het er aan toe op onze school?” moet beantwoorden.

De leerlingen van de Rosa Lanzasschool zullen het materiaal tentoonstellen en de koker opgevuld met hun werkstukken terugsturen naar Nederland. Het is de bedoeling dat de koker ook volgend jaar weer tussen de scholen heen-en-weer-gaat, dan gevuld met informatie over een ander thema. De stichting Vriendschapsband Leiden-Juigalpa ondersteunt sinds 1988 op diverse manieren het onderwijs in Juigalpa. Zo draagt de stichting bij aan één van de acht millenniumdoelstellingen, namelijk dat alle kinderen in 2015 basisonderwijs kunnen volgen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×