ASICS Gouden Spike met internationale allure

Op zaterdag 9 juni organiseert Leiden Atletiek de wedstrijd om de 36ste ASICS Gouden Spike. “Met de komst van een aantal nieuwe sponsors is het mogelijk om deze baanwedstrijd internationale allure te geven,” zo laat de PR-functionaris van de Gouden Spike, Erik van Leeuwen weten. “Maar liefst drie Europees kampioenen hebben zich aangemeld voor de wedstrijd in Leiden: Gregory Sedoc, Arnoud Okken en Bram Som”. Ook Rutger Smith, tweevoudig winnaar van de prestigieuze Gouden Spike, en Karin Ruckstuhl, één van de beste meerkampsters ter wereld, hebben hun deelname in Leiden toegezegd.

Topatleten
Van Leeuwen: “Er wordt in het buitenland met ontzag gesproken over de Nederlandse dominantie op de 800 meter. Dat is wellicht wat overtrokken, maar feit is dat Arnoud Okken kersvers Europees indoorkampioen is en Bram Som zich sinds vorig jaar augustus Europees kampioen in de buitenlucht mag noemen. De pupillen van bondscoach Honoré Hoedt hebben hun deelname aan de ASICS Gouden Spike toegezegd. Een ander duo dat onlangs atletiekhistorie schreef is Gregory Sedoc en Marcel van der Westen. In Birmingham behaalden ze goud én zilver op de 60 meter horden. In Leiden zullen ze uitkomen op de 110 meter horden. Rutger Smith won al tweemaal de ASICS Gouden Spike: in 2004 en vorig jaar met een magistrale kogelstoot van 21.62 meter die hem aan het eind van 2006 de eerste plaats opleverde op de Europese ranglijst. Dit jaar keert Smith terug in Leiden om voor een derde keer de felbegeerde dagprijs mee naar huis te nemen. Bij het discuswerpen krijgt hij tegenstand van Jason Tunks die in 2005 de ASICS Gouden Spike won. Met meerkampster Karin Ruckstuhl hebben we de groeidiamant van de Nederlandse vrouwenatletiek aan de start. Met medailles op elk van de laatste drie internationale kampioenschappen heeft ze zich definitief gevestigd bij de wereldtop der veelzijdige atleten. In Leiden zal Karin aan meerdere onderdelen deelnemen. Naast genoemde blikvangers zullen tal van atleten uit de Olympische selectie van de Atletiekunie op 9 juni naar Leiden afreizen om deel te nemen aan één of meer van de maar liefst 26 onderdelen”.

Partners met groeiambitie
De ASICS Gouden Spike is al jaren één van de beste Nederlandse atletiekevenementen en heeft de ambitie uitgesproken uit te willen groeien tot een evenement met een internationale status. ASICS, sinds jaar en dag de hoofdsponsor van de Gouden Spike en tevens de leverancier van de vergulde schoen die de best presterende atleet aan het eind van de wedstrijd mee naar huis mag nemen, ondersteunt deze ambitie van harte. Naast de bestaande partners verwelkomt de organisatie in 2007 een vijftal nieuwe sponsors. Met de bijdragen van electronicabedrijf It’s, Hollandsche Bank-Unie, B4Kids kinderopvang, Graficon grafische producties en Kamsteeg Auto Lease zet de Gouden Spike een belangrijke stap op het ambitieuze groeipad. Daarnaast nodigt de organisatie ondernemers die deze topatletiekwedstrijd een warm hart toedragen uit om ‘Vriend van de Gouden Spike’ te worden. In ruil voor een donatie wordt aan deze ondernemers onder andere de mogelijkheid geboden om aan de vooravond van de wedstrijd in een ontspannen sfeer in het Golden Tulip hotel atleten te ontmoeten en onderling te netwerken. Meer informatie is te vinden op www.goudenspike.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×