Poolse politie op patrouille in Duin- en Bollenstreek

Afgelopen week was de Poolse korpschef van Malopolska, met als hoofdstad Krakau, op werkbezoek bij het politiekorps Hollands Midden. Tijdens een bezoek aan het Team Noordwijk werd afgesproken om ook operationeel samen te gaan werken met de politie Hollands Midden. Poolse politiemensen gaan samen met collega’s uit de Duin- en Bollenstreek de straat op om de overlast en criminaliteit, gepleegd door Poolse mensen, aan te pakken. Tijdens een presentatie van Aad Rasenberg, chef politieteam Noordwijk, over de problemen die zijn mensen op straat tegenkomen, werd dit plan gezamenlijk omarmd.

Ook gaan de gemeenten in de Duin- en Bollenstreek vaker handhavend optreden om uitwassen en onrechtmatigheden rondom het (nacht)verblijf van Poolse werknemers in de streek tegen te gaan. Zo worden brandgevaarlijke situaties sneller aangepakt en gaan gemeenten overlast door overbewoning strenger aanpakken. De voorstellen worden komende maand in het districtscollege behandeld.

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×