Aad van der Luit, geportretteerd door Dick Bakhuizen van den Brink.

Leidse kunstenaars exposeren in Hooglandse Kerk

Dick Bakhuizen van den Brink, Margaretha Frederiks en Hans de Vrijer exposeren samen in de Hooglandse Kerk. Bakhuizen van den Brink (Leiden 1950) is in Leiden vooral bekend door zijn eigenzinnige portretten van bekende Leidenaren zoals Chris Verplancke en Aad van der Luit. Daarnaast deed hij onlangs heel wat stof opwaaien door zijn ‘Art for free’ project. Hierbij plaatste Bakhuizen van den Brink kleine kunstwerkjes in de Leidse binnenstad, die gratis meegenomen konden worden door voorbijgangers. Inmiddels bevinden veel van zijn werken zich in binnen en buitenland. Zelfs bij Prinses Maxima hangt een echte Bakhuizen van den Brink aan de wand.

Ook in het Museum van Oxford in Engeland en het Museum van Torun in Polen is werk van deze bekende Leidse kunstenaar te zien. Daarnaast is hij medeoprichter van Stichting de Leidse School van het Kunst Centrum Haagweg 4 te Leiden.

Hans de Vrijer

De Vrijer werd geboren in Rotterdam en volgde daar zijn opleiding aan de Kunst Academie. Zijn recente werk is geïnspireerd door landschappen en tuinen, zoals hij deze zag op zijn reizen naar Amerika, Frankrijk, Engeland en Duitsland. De tuinen zijn voor de Vrijer uitgangspunten om te transformeren tot abstracte schilderijen. De Vrijer ziet de tuin als toevluchtsoord en rustpunt om de oprukkende infrastuctuur het hoofd te bieden.

Margaretha Frederiks

Frederiks werd in Alkmaar geboren en komt uit een Bergense kunstzinnige familie. In Den Haag heeft zij Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst voltooid. Met haar gehele gezin vertrok zij naar Spanje waar zij schilderde vanuit haar prachtige atelier, dat uitkeek op de Middelandse Zee. Zij heeft veel gereisd door Suriname, Canada en Cuba. Haar interesse ligt vooral bij mensen, dieren en bloemen. In 1982 keerde zij weer terug naar Leiden en ging lesgeven op het Rijnlands Instituut voor Ondernemers en later op het Da Vinci College. Het werk van Frederiks kan getypeerd worden als modern-realistisch en surrealistisch.

De feestelijke opening vindt plaats op vrijdag 11 mei om 19.00 uur. De expositie wordt geopend door de wethouder van Sociale Zaken en Cultuur: Paul Jonas.

De expositie loopt van dinsdag 1 mei tot en met zaterdag 19 mei. Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 16 .00 uur.

Hooglandse kerk, Middelweg 2, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×