Dodenherdenking en Stille Tocht

3

Bij de dodenherdenking in de Marekerk worden behalve burgers en militairen, die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen, ook andere slachtoffers in het verleden én het heden herdacht. Slachtoffers, die waar dan ook ter wereld om het leven zijn gekomen in het belang van het koninkrijk, of tijdens vredesmissies van internationale organisaties. Ook wordt gedacht aan hen, die gevallen zijn door oorlogshandelingen en terreur. Burgemeester H.J.J.Lenferink en drs. Ed van Tijn zullen hun medewerking aan de herdenking verlenen. Het orgelspel wordt uitgevoerd door Joop Brons.

4 Mei, aanvang van de herdenkingsdienst: 19.00 uur. Direct na de bijeenkomst in de Marekerk zal de stille tocht beginnen vanaf de kerk naar het Bevrijdingsmonument bij Molen de Valk. Vertrek 19.45 uur. De Herdenking bij het monument wordt muzikaal omlijst door de Brassband Warmond onder leiding van Gerhart Drijvers.

Marekerk, Lange Mare 48, Leiden.

Delen

3 reacties

 1. Kunnen jullie nou niet bij onze linkse broeders het voor elkaar krijgen.

  Om een camera te mogen monteren dit juist vanuit molen de valk.

  Om vandalen de lol hun lol te ontnemen.

  Want zei die tegen camera’s zijn hebben dan nu ook meteen bloed aan hun handen.

  Daar het juist verschrikkelijk is, als je iets hebt meegemaakt, doet het des te meer pijn.

  Onze linkse broeders doe er nou wat aan, nu het nog niet te laat is.

  Aad

 2. Aad Vlasveld, ik snap hier niets van.

  Hie zit het met uw site, klopt daar alles?

  Wat doet die allerlaatste vraagteken daar?

  a = 100

  ? a

  100

  Het kan ook

  b$ = “Vlasveld”

  ? b$

  ? Vlasveld

 3. Waarom lees ik niks over de dodenherdenking bij Haagse Schouw en in de Kooi?

Over de auteur

Je bent nu offline