Dodenherdenking en Stille Tocht

Bij de dodenherdenking in de Marekerk worden behalve burgers en militairen, die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen, ook andere slachtoffers in het verleden én het heden herdacht. Slachtoffers, die waar dan ook ter wereld om het leven zijn gekomen in het belang van het koninkrijk, of tijdens vredesmissies van internationale organisaties. Ook wordt gedacht aan hen, die gevallen zijn door oorlogshandelingen en terreur. Burgemeester H.J.J.Lenferink en drs. Ed van Tijn zullen hun medewerking aan de herdenking verlenen. Het orgelspel wordt uitgevoerd door Joop Brons.

4 Mei, aanvang van de herdenkingsdienst: 19.00 uur. Direct na de bijeenkomst in de Marekerk zal de stille tocht beginnen vanaf de kerk naar het Bevrijdingsmonument bij Molen de Valk. Vertrek 19.45 uur. De Herdenking bij het monument wordt muzikaal omlijst door de Brassband Warmond onder leiding van Gerhart Drijvers.

Marekerk, Lange Mare 48, Leiden.

Leiden Dodenherdenking


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×