Leuke dingen doen in meivakantie bij Naturalis

In de meivakantie is er genoeg te beleven bij Naturalis. Dinsdag 1 tot en met vrijdag 4 mei kunnen kinderen meedoen aan de creatieve workshop ‘Extreem knutselen’. Alle knutselactiviteiten beginnen met een uitleg over leven in extreme omstandigheden. Voor kinderen van vier tot zes jaar wordt de workshop ‘Van brandend zand tot sneeuwstorm’ gegeven. Zij kunnen kamelen schilderen met het zand van de droge woestijn. Is het woestijnzand iets te heet? Dan is het maken van een pooldier met strooisneeuw een ijskoud kunstje.

Kinderen van zes tot twaalf jaar kunnen ‘Bikkels bouwen’, of ‘Survival boetseren’. Bij ‘Bikkels bouwen’ ontwerpen zij zelf ook een dier. Eerst wordt er een collage gemaakt van een onherbergzaam landschap. Daarna kunnen er uit een bouwplaat, de handigste oren, staart en poten gekozen worden. Zo bouwen ze een beest, dat aangepast is aan de extreme omstandigheden van hun landschap. Een ijsbeer heeft immers geen smalle harde hoefjes maar grote, brede, stroeve poten om niet uit te glijden op het ijs!

De knutselworkshops worden gehouden in de galerie in het toegangsgebouw van Naturalis; start: ieder half uur van 12.00u tot 15.30u (duur: 45 minuten) De activiteiten zijn gratis op vertoon van een toegangskaartje. Meer info: www.naturalis.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×