Amina Figarova, foto: PR

Talentvolle Amina Figarova bij Burcht Jazz

Amina Figarova is geboren in Baku, Azerbaijan. Ze heeft op veel festivals in de wereld gespeeld zoals het North Sea Jazz Festival, het New Orleans Jazzfestival en het Capetown International Jazzfestival. De avond voor 9/11 trad Figarova op in de fameuze Blue Note Club in New York. De ingrijpende gebeurtenissen van de volgende dag, vormden de inspiratiebron voor de CD: ‘September Suite’. Dit resulteerde in sombere en donkere, maar indrukwekkende composities van deze bijzondere pianiste/componiste. Het toonaangevende ‘Jazzenzo’ schreef over Figarova: “Met Figarova hebben we een ongekende jazzster in ons midden. Eentje die niet alleen een begaafd uitvoerend musicus is, maar daarnaast ook een ongelooflijk talent voor compositie bezit en zich omringd weet met de beste musici, die Nederland en Belgie rijk zijn”.

Bezetting Amina Figarova Quartet: Amina Figarova – piano, Bert Platteau – fluit, Wiro Mahieu – bas en Chris Strik – drums. Meer info: www.aminafigarova.com en www.deburchtleiden.nl.

Donderdag 10 mei, aanvang: 21.30 uur.

Burgsteeg 14, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×