Met Teddy naar het ziekenhuis

Kleuters mogen met hun zieke knuffelbeesten langskomen in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Om de angst van kinderen voor artsen en ziekenhuizen te overwinnen, wordt hun knuffel ‘behandeld’ door geneeskundestudenten. Het Teddy Bear Hospital is een initiatief van studenten Geneeskunde en vindt meerdere keren per jaar plaats in diverse ziekenhuizen. Veel kinderen hebben last van ‘witte-jassenangst’. De wereld van witte jassen en stethoscopen is voor hen vaak onbekend en bedreigend. Het Teddy Bear Hospital wil deze angst verkleinen door het nabootsen van een ziekenhuis waar kleuters van 4 tot 7 jaar met hun knuffeldier naartoe komen. De kleuters, afkomstig van verschillende scholen in en rond Leiden, mogen zelf de aandoening van hun knuffelbeest bepalen.

Knuffelchirurg

De knuffeldier-huisartsen zullen in een vraaggesprek met de kleuter achterhalen wat er mis is met de knuffel. Daarna wordt het knuffelbeest doorverwezen naar een knuffelchirurg, knuffelradioloog of knuffelgipsmeester. Studenten Geneeskunde willen hiermee het kind laten ervaren dat het werk van de dokter hun zieke knuffel weer op de been kan helpen.

Leerzaam

Het jaarlijkse Teddy Bear Hospital vindt in Leiden plaats op 8, 9 en 10 mei op het terrein van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Gedurende deze dagen zullen ruim 700 kleuters in schoolverband met hun zieke knuffelbeesten langskomen. Ruim 100 studenten Geneeskunde springen in de rol van knuffelbeestarts. Voor de studenten is het een leerzame ervaring om te leren omgaan met angstige kinderen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×