Nooit eerder vertoonde filmbeelden van Leiden in Lakenhal

Er is veel historisch filmmateriaal bewaard gebleven over Leiden en haar geschiedenis. Arjan Honkoop, van de Dirk van Eck Stichting maakte een keuze uit nog nooit eerder vertoond materiaal. De oudste film stamt uit de jaren ’30. Honkoop zal de beelden toelichten in een lezing, die gehouden wordt in Stedelijk Museum De Lakenhal. De Dirk van Eck Stichting zet zich in voor het behoud van historisch erfgoed en het gebruik van bewegende beelden als historische bron.

De lezing is georganiseerd door de Vereniging van Belangstellenden in De Lakenhal en de toegang is gratis.

Woensdag 9 mei van 20.30 tot 21.30 uur. Meer info: www.lakenhal.nl

Stedelijk Museum De Lakenhal, Oude Singel 28-32, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×