Mogelijk ook Burenhulpcentrale in Leiden

Beter een goede buur dan een verre vriend. Inwoners van Waddinveen die incidenteel hulp nodig hebben bij het uitlaten van de hond, het buiten zetten van het vuil of het halen van boodschappen, kunnen vanaf volgende week een beroep doen op de Burenhulpcentrale. Mogelijk komt er op het Waddinxsveense inititatief een vervolg en krijgt ook Leiden zo’n burenhulpcentrale. Mensen kunnen de centrale bellen en worden automatisch doorverbonden met een vrijwilliger die op dat moment tijd heeft om even de helpende hand te bieden. De centrale in Waddinxveen heeft de primeur. Tweede Kamerlid Bas Jan van Bochove (CDA) opent de dienst dinsdag 15 mei officieel.

Het gaat vooralsnog om een proef van een jaar. Soortgelijke projecten staan op stapel in Den Haag, Delft, Leiden, Zeist, Nijmegen en Emmen. Naast gemeenten en woningcorporaties werken ook bewonersorganisaties en zorg- en welzijnsinstellingen samen, aldus René Mascini. Hij is directeur van initiator Woonpartners Midden-Holland.

Volgens Mascini is er behoefte aan een hulplijn. „Er is grote belangstelling. Vooral ouderen en alleenstaanden kunnen wel wat extra hulp gebruiken.” Maar ook veel vrijwilligers melden zich aan. „Dat is verrassend, maar het blijkt dat mensen best af en toe hulp willen verlenen.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×