Korenmolen de Put

Bezoek de Leidse molens

Leiden heeft in totaal negen molens. Omdat 2007 het jaar van de molens is, krijgen zij dit jaar wat extra aandacht. De gezamenlijke Leidse molenaars organiseren de komende maanden dan ook 5 molenzondagen. Op deze zondagen kunnen belangstellenden een 23 kilometer lange fietstocht langs het Leidse negental maken. Alle molens zullen dan draaien en zeven ervan zijn zelfs te bezoeken. De route is uitgewerkt in een boekje waarin ook beschrijvingen en foto’s van de molens zijn opgenomen. Het is op de molenzondagen voor 1 euro verkrijgbaar bij de zeven molens die te bezoeken zijn.

Tijdens de fietsroute kunnen de deelnemers een puzzel oplossen. Iedere juiste oplossing levert een leuke atentie op. Bovendien zijn er in en rond enkele molens diverse activiteiten. Zo is er op de eerste molenzondag een molenverhalenverteller aanwezig bij Molen de Valk, die verhalen over molens vertelt. Op de derde molenzondag wordt bij Molen de Put de Klucht van de molenaar gespeeld en op de laatste zondag zingt een troubadour molenliederen bij Molen de Valk. De molenzondagen vinden plaats op 20 mei, 17 juni, 15 juli, 19 augustus en 16 september. Meer informatie is te vinden op www.leidsemolens.nl .

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×