Gonnie van Heugten, foto: PR

Concert Leiden Sinfonietta met Sopraan Gonnie van Heugten

Het orkest Leiden Sinfonietta , onder leiding van Bart van Meijl, zal een concert geven in de Leidse Waag. Sopraan Gonnie van Heugten zal tijdens dit concert als solist optreden. Op het programma staan onder andere: Concert voor Klein Orkest opus 34 van A. Roussel, Nuits d’Été, opus 7 van H. Berlioz ( 6 liederen voor sopraan en orkest) en de symfonie in F-dur van A. Reicha.

Van Heugten studeerde aan De Nieuwe Opera Academie, Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Hebe Dijkstra waar zij in 2002 haar diploma Master of Music behaalde. Als jonge sopraan vertolkte zij al vele operarollen, zoals de rol van Zerlina in Mozarts ‘Don Giovanni’ onder leiding van Fabio Maestri bij het Belcanto festival Dordrecht. Bij opera Trionfo zong zij de rol van Luigia in de produktie ‘Viva La Mamma’ ofwel ‘Le Convenienze ed Inconvenienze Teatrali’ van Donizetti. Van Heugten bereikte de halve finale van het Concorso Internazionale Di Canto in Verona.

De concerten die Leiden Sinfonietta geeft, zijn meestal rond een thema opgebouwd. In 2003 werden de programma’s gekenmerkt door een Zuid-Europese klankkleur. In 2004 vierde het orkest zijn vijftienjarig jubileum met concerten met onder andere werken van Noord-Europese componisten. Bij het orkest gaan een gezellige sfeer en het musiceren op een goed niveau samen. Meer info: www.leidensinfonietta.nl

Datum: zondag 13 mei, aanvang 15.00 uur. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal.

De Waag, Aalmarkt 21, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×