Leidse ondernemers voor de klas

Sinds vorige maand is het project BizWorld op een aantal basisscholen in Leiden van start gegaan. BizWorld is een spel waarbij leerlingen van groep acht in teams van zes kinderen kennismaken met het ondernemerschap. Ze worden daarin bijgestaan door een Leidse ondernemer, zodat de passie voor het ondernemerschap direct wordt overgebracht. De leerlingen krijgen vier dagdelen les over het runnen van een onderneming, zo wordt er verteld hoe een bedrijf wordt opgezet en komen de financiering, marketing, productie en verkoop aan bod. Ze leren op speelse wijze allerlei vaardigheden, zoals schrijven, rekenen, presenteren, samenwerken en goed communiceren.

Veertien Leidse scholen zijn inmiddels gekoppeld aan een ondernemer uit de Leidse regio. Bij een aantal scholen is het project al van start gegaan, andere scholen starten deze maand. Het is de bedoeling dat de ondernemers uiteindelijk een school ‘adopteren’ door met duizend euro per jaar het project te financieren.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×