Leiden eerste in Digitaal Klanten Dossier

Leiden is de eerste gemeente in Nederland die gegevens heeft geleverd aan het Digitaal Klanten Dossier (DKD). Het DKD is een virtueel dossier met belangrijke informatie uit de databases van onder andere het UWV, CWI en Sociale diensten. Het systeem levert een schat aan informatie, van de financiële situatie van de klant tot aan voertuigbezit, werkervaring, polisadministratie, uitkeringen en re-integratie. Het gebruik van het DKD wordt in de loop van dit jaar gerealiseerd. Klanten hoeven dan niet langer steeds dezelfde informatie op te geven. Bovendien kunnen zij via internet altijd en overal hun eigen gegevens inzien, zelf informatie of formulieren opvragen en bepaalde gegevens wijzigen.

De dienst Sociale Zaken en Arbeidsmarktbeleid van de gemeente Leiden is één van de koplopers op het gebied van de geautomatiseerde ondersteuning van het uitkeringsproces. Hierdoor kon Leiden als enige gemeente in Nederland op tijd de gegevens aanleveren. Wethouder van Sociale Zaken Paul Jonas is verheugd met deze positie: “Wij streven er naar onze cliënten zo goed mogelijk te helpen. Als we ze van deze bureaucratische rompslomp kunnen afhelpen, is dat grote winst. Dan kan de aandacht bij de cliënt zelf komen te liggen.”

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×