Nieuwe actie tegen foutgeparkeerde fietsen

In het Centraal Stationsgebied geldt een verbod op het buiten de stallingen en rekken plaatsen van fietsen, artikel 99a, APV. De rondslingerende fietsen zorgen voor een rommelige aanblik en onveilige situaties. Zo leveren her en der geplaatste fietsen lastige situaties voor bijvoorbeeld visueel gehandicapten op. De gemeente is van mening dat er voldoende fietsenstallingen en rekken beschikbaar zijn. Deze worden echter door lang niet alle fietsbezitters gebruikt. Om het gebruik ervan te bevorderen, start maandag een nieuwe actie: Fiets Fout = Fiets Weg. Deze actie heeft het motto: ‘Opgeruimd en netjes, plaats uw fiets in het rek’ Fietsen die buiten de rekken en stallingen geplaatst zijn, worden vanaf dan op grote schaal verwijderd en opgeslagen in de nieuwe fietsopslag, gelegen aan de Willem Barentszstraat 20 op industrieterrein De Waard.

Deze opslag is bereikbaar per auto, bus en natuurlijk ook per fiets! De rechtmatige eigenaars kunnen hun fiets op vertoon van een legitimatiebewijs en passende fietssleutel komen ophalen. Dat ophalen is natuurlijk niet gratis, het kost 26 euro. Om de fietsers te attenderen op het risico van foutparkeren, hangen er informatieposters binnen het stationsgebied. Ook delen medewerkers van de gemeente van aanstaande maandag tot en met aanstaande vrijdag informatieboekjes uit. Op www.leiden.nl/fietsen  is meer informatie te vinden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×