Repetitie koraalmuziek op andere locatie?

Henriëtte van Baalen, bestuurslid voor de 3 Octobervereeniging, is samen met muziekvereniging Concordia op zoek naar een andere repetitieruimte voor het instuderen van de liederen voor de Koraalmuziek op 3 oktober in het Van der Werffpark. Nu gebeurt dat traditioneel in de repetitieruimte van Concordia aan de Langegracht. Uitermate gezellig, maar zeker nu opgeroepen wordt de generale repetitie van Wim de Ru met mzuiekvereniging en zangers massaal te komen bezoeken, zal deze ruimte te klein blijken te zijn. Velen zien deze repetitie als de opmaat naar de feestviering rond Leidens Ontzet. Ook voor de verenigingskas van Concordia is de repetitie een welkome aanvulling op de verenigingskas, dus ook zij zien dit evenement niet graag aan hun neus voorbijgaan. Vorig jaar nog leek een alternatieve locatie voor Van Baalen onbespreekbaar. Claas Griffioen van de Vrienden van de Reveilll-je had Van Baalen toen al verzocht om te zien naar een grotere ruimte vanwege de brandveiligheid. Toen kreeg hij van Van Baalen een pertinent nul op het request. Volgens Griffioen zou het fantastisch zijn als meer mensen deelgenoot kunnen worden van de repetitie.      

Aan welke alternatieve ruimte gedacht wordt wilde Van Baaalen tijdens de jaarvergadering nog niet openbaar maken. De locatie Hooglandse Kerk is wel eerder als mogelijk alternatief genoemd. Hier lag immers burgemeester Van der Werff begraven. Een grafsteen en een herinneringspaquette herinneren hier nog aan. Rond de graftombe zou het volgens menig rechtgeaard Leidenaar goed instuderen zijn.   

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×