Paul Laudy verbaasd over verkeersmaatregelen

Net nu hij dacht dat de planning van verkeersmaatregelen in Leiden en Leiderdorp voor een zo min mogelijk verstoorde verkeersafwikkeling beter op elkaar zouden worden afgestemd moet VVD-raadslid Paul Laudy constateren dat dit niet het geval lijkt. Leiden en Leiderdorp zijn nu tegelijkertijd bezig met zowel de Engelendaal in Leiderdorp en de asfaltering van de Hoge Rijndijk in Leiden. “Dat belooft wat voor de samenwerking tussen deze twee gemeenten rond de Ringweg-oost waarin wordt voorgesteld de Kanaalweg door te trekken richting Sumatrastraat of Zijldijk, “ aldus Laudy tijdens het actualiteitenrondje in de raadsvergadering van dinsdag. Laudy is bang dat de 300.000 euro die nu uitgetrokken is voor het brede communicatietraject naar de burger rond de Ringweg-oost al bij voorbaat in het water gegooid is. “Wat komt er van die samenwerking terecht als al in het klein blijkt dat Leiden en Leiderdorp niet naar elkaar luisteren,” zo concludeert Laudy.   

Verkeerswethouder John Steegh stelt echter dat er wel degelijk overleg is geweest tussen de twee gemeenten. Leiderdorp werkt overdag en aan de Hoge Rijndijk wordt ’s nachts gwewerkt. Tot nu toe is eer slechts één klacht binnengekomen bij de gemeente en die ging over geluidsoverlast omdat er ’s nachts gewerkt werd. Steegh is ervan overtuigd dat het aantal klachten groter geweest zou zijn als de Leidse werkzaamheden overdag zouden worden uitgevoerd. Bovendien is de samenwerking tussen Leiden en Leiderdorp over de Ringweg-oost volgens Steegh van een compleet andere orde.   

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×