Demonstratie hulpdiensten en traumahelikopter

Op woensdagmiddag 23 mei organiseert het Leids medisch dispuut Forestus het evenement Leiden-112. Dit is een grote demonstratieoefening van hulpdiensten en traumahelikopter in Leiden speciaal bedoeld voor leerlingen van basisscholen. De demonstratie vindt plaats op het terrein van de Groenoordhallen. De kinderen van de basisscholen in Leiden en omgeving nemen actief deel aan deze demonstratie. Via een speciale live-internetverbinding kunnen ook de kinderen in het Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum van het Leids Universitair Medisch Centrum de demonstratie volgen.

Op het programma staat een oefening waarin de politie het slachtoffer van een auto-ongeluk vindt en de brandweer deze persoon bevrijdt. Ambulancepersoneel stabiliseert het slachtoffer waarna tenslotte een traumahelikopter van de marine voor het verdere transport zorgt. Daarnaast demonstreert het brandpreventiebedrijf Brandtrap Opleidingen en Advies een blusoefening van een helikopterbrand en een brand in een speciale brandoefencontainer. Ook worden tijdens deze middag blusspelletjes voor kinderen georganiseerd.

Na afloop vindt in de Groenoordhallen een symposium over traumacoördinatie plaats. Dit symposium zal dieper ingaan op de organisatorische kant van een lokale ramp. Dit vervolg op de demonstratie staat open voor alle geïnteresseerden. Gastsprekers zijn o.a. de burgemeester van Leiden, drs. H.J.J. Lenferink, vanuit zijn rol als coördinator bij rampen in en rond Leiden en Joost Bernsen, als hoofd van de dienst Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen (GHOR in de regio Hollands Midden).

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×