Onthulling ouderenbank in de Kooi

Woensdagmiddag om 13.30 uur zal wethouder Gerda van den Berg (Onderwijs, Welzijn en Zorg) samen met Frank van Rooij, directeur van de Stichting RADIUS, de eerste Opmaat ouderenbank onthullen aan de Zijloever in de Kooi. De Opmaat ouderenbank is speciaal ontwikkeld voor ouderen. De hoge zit en degelijke armleuningen zorgen voor een optimale op- en afstap. De bank is ook geschikt voor ouderen die een rollator gebruiken. Door de rollator in het speciale vak tussen de twee zittingen te plaatsen ontstaat een comfortabele zitplek met rugsteun. De komende maanden zullen er vier Opmaat ouderenbanken in Leiden worden geplaatst, twee in Leiden Noord en twee in Leiden Zuid West. De gemeente Leiden is de derde gemeente in Nederland die de Opmaat ouderenbank plaatst.

De aanleiding voor het plaatsen van de Opmaat ouderenbank zijn de Rollator Service- en Veiligheidsdagen, georganiseerd door het project Leiden Buitengewoon Veilig en Stichting RADIUS. Uit gesprekken met senioren bleek dat er sterk behoefte was aan hoge zitbanken in openbare gebieden. Het plaatsen van de Opmaat ouderenbanken komt tot stand met steun van de Districtsraad Leiden Noord.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×